Dünyanın En Pahalı Kitabı
Dünyanın en pahalı kitabı finansal anlamda ne kadar ediyor sorusunun cevabı biliyoruz ki sizleri heyecanlandırıyor. İşte bu heyecanı Her eve bir kütüphane farkıyla tadacaksınız. Dünya genelinde yapılan araştırmalar neticesinde öyle rakamlara tanık olduk ki açıkçası dudaklarımız uçukladı diyebiliriz. Dünyanın en pahalı kitabının fiyatına binlerce halk kütüphanesi kurabileceğinizi biliyor muydunuz? Sıkı durun şimdi öğreneceksiniz. Dünyanın en pahalı 10 kitabını sizler için listeledik. Kaynak olarak Forbes dergisini kullandık. Önemle duyurulur 🙂
Dünyanın en pahalı 10 kitabı
10. Comedies, Histories, & Tragedies (1623), The First Folio William Shakespeare
İngiliz edebiyatındaki en önemli kitap olarak bilinen Comedies, Histories, & Tragedies’ın satışı, kimliğinin gizli tutulmasını isteyen birisine satıldı. Bu kitap tam 8,2 milyon dolar değerinde. Bitmedi listeye devam ediyoruz. :))
9. Dünyanın en pahalı 10 kitabı arasında 9. sırayı Copy of the Constitution, Bill of Rights and other key acts of the first Congress in 1789 George Washington alıyor.
Mount Vernon Ladies Birliği’ne satılan kitap Washington’ın Virginia eyaletinde bulunuyor. Değerli kitaplar topa listesinde yer alan bu kitabın değeri ise tam 10,2 milyon dolar.
8. Sekizinci sırada bakın hangi kitap var ve fiyatı ne kadar… The Canterbury Tales Geoffrey Chaucer
Rivayete göre bu kitao, İngiltere’nin ilk matbaacısı olan William Caxton tarafından basılmıştır.Sekizinci sıranın sahibinin değeri ise tam 11,1 milyon dolar.
7. Dünyanın en pahalı kitabı listesinde yedinci sırada Birds of America John James Audubon adeta göz kamaştırıyor. 1820’lerde 100’lerce el yazması kitap üretilmişti.Bu kitapta o el yazmalarından bir tanesi. Londralı sanat tüccarı Michael Tollemache tarafından satın alındı. Değeri tam olarak 12,6 milyon dolar.
6. Ortaçağlardan bir eser listeye adını yazdırıyor. The Rothschild Prayerbook.
Ortaçağ zamanından kalma bu kitaba 1938 yılında Naziler el koymuştu. Değeri ise 13,9 milyon dolar.
5. Dünyanın en pahalı kitabı olmasa da 5. sırayı alan bu kitap sanıyoruz ki değerinin hakkını veriyor. 5. sırada Bay Psalm Book. Rubenstein tarafından 11 kopyasından birisi 1640 yılında satın alındı. Kitabın değeri ise tamı tamına 14,5 milyon dolar.
4. Dördüncü sırada şaşırtıcı tarihlerin kitaplarından biri var. St. Cuthbert Gospel.
Cizvitler tarafından 7. Yüzyıldan kalma bu kitap 698’de St. Cuthbert’ın kabrinin yanına defnedildi. 1104’te ise mezardan çıkarılan kitap İngiliz Kütüphanesi’ne alındı. Değeri 15,1 milyon dolar.
Ve geldik dünyanın en pahalı 3 kitabının hangileri olduğun öğrenmeye. Sıkı durun. Çok şaşıracaksınız.
3. Üçüncü sırada 12. yüzyıldan harika bir eser var. Magna Carta. 12. yüzyıldan günümüze kadar gelen bu eser, Amerikalı milyarder Ross Perot’tan Carlyle Group kurucusu David Rubenstein’ın ellerine geçti. Kitabın değeri ise 24,5 milyon dolar.
2. ikinci sırada yine dudak uçuklatan rakamıyla The Gospels of Henry the Lion Order of St. Benedict.
Kitap Alman Hükümeti’nde bulunuyor. Kitabın Değeri tamı tamına 28 milyon dolar.
1. Ve geldik dünyanın en pahalı kitabı hangisi onu söyleme. Huzurlarınızda Codex Leicester – Leonardo da Vinci. El yazımı olan bu benzersiz eser 1994 yılında Bill Gates tarafından satın alındı. Ne kadara mı satın alındı? Sıkı durunnnnnn. 48.4 milyon dolar.